Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарова просять не чіпати Шустера

Понеділок, 14 лютого 2011, 22:31

Інститут масової інформації звертається до прем’єра Миколи Азарова з проханням не порушувати закон і не втручатися в діяльність Національної телекомпанії.

Про це йдеться у зверненні Інституту до глави уряду, повідомляє УНІАН.

Автори звернення зазначають, що депутатом від КПУ Євгеном Царьковим було направлено депутатський запит на ім’я прем’єра “щодо співпраці державної структури - загальнонаціонального та єдиного офіційного телеканалу України з комерційним проектом, який представляє не громадянин України Савелій Шустер, та неприпустимості формування суспільної думки та моралі не резидентом України, а також фінансування таких проектів за бюджетні кошти”.

В Інституті заявляють, що вимоги, викладені в депутатському запиті, є такими, що не відповідають чинному законодавству України та зобов’язанням щодо дотримання стандартів свободи слова, які Україна взяла на себе перед Радою Європи.

Крім того, автори звернення звертають увагу Азарова, що обмеження прав ЗМІ і примусове нав’язування їм своєї позиції чи думок суперечить статті 45-1 закону "Про інформацію".

“Остання забороняє втручання у формах, не передбачених законодавством України або договором, укладеним між засновником і редакцією ЗМІ, у професійну діяльність журналістів...", - зазначається в зверненні.

Як відомо, з січня 2011 року політичне ток-шоу Шустер Live виходить на "Першому національному" телеканалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування