Клінтон закликала Грищенка почути власних громадян

Вівторок, 15 лютого 2011, 22:12

Держсекретар США Гілларі Клінтон закликала український уряд шукати взаєморозуміння і точки дотику з представниками громадянського суспільства країни.

Про це вона заявила у Вашингтоні під час третього засідання Комісії зі стратегічного партнерства США - Україна, повідомляє "Голос Америки".

"З часу коли ми почали ці зустрічі у грудні 2009-го року, Комісія зі стратегічного партнерства між нашими країнами працювала над розробкою та втіленням конкретних дій, спрямованих на покращення життя людей обох країн", - зазначила Клінтон.

"Моя розмова сьогодні з міністром Грищенком торкалася викликів, які перед нами стоять. Ми обговорили багато питань, включаючи подальшу співпрацю у питанні нерозповсюдження ядерної зброї, як також нашу підтримку намірів України посилювати демократію і верховенство права, співпрацю у таких глобальних справах, як безпека харчів та боротьба з ВІЛ СНІДом", - зазначила вона.

"Ми закотили наші рукава, пане міністр, щоб досягнути нашу спільну мету - збудувати безпечнішу, багатшу і демократичнішу Україну", - додала Клінтон.

В свою чергу міністр закордонних справ Костянтин Грищенко сказав, що Україна покладається на підтримку США у досягненні амбітних планів на шляху до євроінтеграції:

"Українська делегація передасть послання та думки американської сторони у Київ. Ми також сподіваємося що наші тези, які ми сьогодні озвучили та обговорили, будуть почуті у Вашингтоні", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування