Немиря знає, чому Азаров не підписав петицію проти Лукашенка

Середа, 16 лютого 2011, 18:16

Відмова України приєднатися до спільної заяви європейських країн щодо Білорусі є підтвердженням того, що в Україна не дотримується демократичних цінностей.

Про це заявив заступник голови “Батьківщини” Григорій Немиря, повідомляє його прес-служба.

Як відомо, у вівторок прем’єр Микола Азаров відмовився підписати заяву країн "Вишеградської четвірки" (Угорщина, Польща, Словаччина і Чехія), Німеччини та Австрії про порушення прав людини і демократичних свобод у Білорусі.

Прем’єр пояснив це "процедурними моментами".

"Важко в це повірити. Особливо коли про це говорять представники влади, яка сама постійно порушує парламентські процедури й маніпулює правом і правосуддям", - заявив Немиря.

"Справжньою причиною "неприєднання" України до спільної заяви шести країн-членів ЄС, прийнятої під час ювілейного саміту Вишеградської групи у Братиславі, є те, що в ній європейські лідери вимагають "негайно звільнити всіх політичних в’язнів", "припинити політичні репресії та переслідування опозиції, незалежних ЗМІ та громадянського суспільства...", - уточнив політик.

Багато з того, що викликало справедливе обурення і протест Євросоюзу відбувається в Україні під прикриттям фальшивими гаслами "стабільності і порядку", зазначає Немиря.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування