Конгресмени США сподіваються, що Грищенко їх почув

Середа, 16 лютого 2011, 22:15

Членів американського Конгресу занепокоєні станом політичних свобод в Україні.

Про це заявила співголова українського кокусу у Конгресі, конгресмен з Огайо Марсі Каптур після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком і послом в США Олександром Моциком, повідомляє "Голос Америки".

За її словами, найважливішим питанням, яке обговорювалося, звичайно, було "наше занепокоєння станом політичної свободи і розвитком демократії в Україні".

"Наш фокус насамперед був на питанні політичних свобод. У останньому дослідженні, проведеному Freedom House, Україна опустилася з категорії "Вільних" у категорію "Частково вільних держав". Це пов’язано з тиском на ЗМІ і придушенням свободи слова, з маніпуляціями у судовій системі і з нечесно проведеними виборами", - зазначила Каптур.

"Ці проблеми особливо непокоять членів американського Конгресу. І той факт, що Freedom House понизив Україну у рейтингу, є серйозним свідченням погіршення ситуації. Ми висловили свою думку у розмові з міністром та послом. Ми сподіваємося що вони нас почули", - уточнила конгресмен.

"У мене склалося таке враження, що пан Грищенко, можливо, не повною мірою зрозумів глибину нашого занепокоєння. Я сподіваюся, що під час подальшої роботи Комісії зі стратегічного партнерства, те, що ми сказали, таки буде почуте українською стороною", - заявила вона.

З американської сторони на зустрічі були також присутні конгресмен Левін, конгресмен Гейстінгс і конгресмен Квіклі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування