Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров похвалився перед "доморощеними критиканами" довірою бізнесу

Середа, 23 лютого 2011, 09:44

Уряд України випустив єврооблігації на суму 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністра Микола Азаров на засіданні Кабміну у середу.

"На виконання закону про державний бюджет Міністерство фінансів здійснило випуск облігацій в розмірі 1,5 мільярда доларів США з терміном погашення через 10 років за відсотковою ставкою 7,95", - сказав він.

За словами прем’єра, попит на українські облігації перевищував пропозицію майже вдвічі. Це, на переконання Азарова, свідчить про зростання довіри закордонних інвесторів до України.

Крім того прем’єр повідомив, що чистий приріст іноземного капіталу за 2010 рік склав майже 5 мільярдів доларів, що на 12% більше, ніж у 2009 році.

"Вчора я зустрічався з представниками Європейської асоціації бізнесу та дипломатами країн Євросоюзу. Приємно зазначити, що - на відміну від доморощених критиканів - європейські бізнес-структури, які реально порівнюють умови роботи і клімат в Україні протягом останніх років, оптимістично і позитивно ставляться до політики нашого уряду", - заявив він.

Азаров також зазначив, що Україна знаходиться на "малопочесному 147 місці" у рейтингу Світового банку за критеріями простоти ведення бізнесу за підсумками 2009 року.

"З того часу багато що змінилося – і ми цілком обґрунтовано повинні поставити собі за мету піднятися в рейтингу і за рік-два увійти в першу сотню країн з вільною ринковою економікою", - заявив при цьому Азаров.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування