Янукович заспівав одеській студентці пісню

П'ятниця, 25 лютого 2011, 13:52

Президент Віктор Янукович радить вивчати українську мову.

Так під час проекту "Розмова з країною" він відповів на питання студентки з Одеси, яка поскаржилась, що від неї вимагають навчатися українською мовою.

"Я рекомендую вам, щоб ви вивчили українську мову і нею розмовляли. Це буде нормально. Так як ви повинні вивчати і іноземні мови. От я своїм онукам порадив, щоб вони вивчали українську мову і могли українською мвою розмовляти, спілкуватись і співати", - сказав Янукович.

"І впевнений, що ви теж це вмієте робити. Нам потрібно ставитися до цього нормально. Ми живемо в Україні, на українській землі, і ми маємо до цього ставитися завжди з повагою і гордістю", - додав президент.

Він згадав, що коли спілкувався з львів'янами, переконував їх у тому, що не варто порушувати питання, які роз'єднують країну. "Я прошу російськомовних і україномовних з великим терпінням, великою толерантністю ставитись один до одного", - сказав він.

Він зазначив, що потрібно прийняти такий закон, який міг би забезпечити захист прав російськомовного і україномовного населення.

Янукович також додав, що ухвалення рішення про надання російській мови статусу державної вимагає 300 голосів в парламенті.

"Зараз, коли ми підходимо до вирішення цього питання, в парламенті не набирається 300 голосів", - додав він.

"Але життя ваше має бути спокійним і впевненим", - зазначив він і наспівав приспів пісні, яку раніше співав Марк Бернес  - "Любимый город может спать спокойно".

Янукович відповідав на це питання, постійно переходячи то на російську, то на українську мову.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...