Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенко не бачив підписів за своє скинення

Понеділок, 28 лютого 2011, 14:28

Голова Верховного суду Василь Онопенко готовий відзвітувати про свою роботу перед суддями, але поки не чув про ініціювання своєї відставки.

"Таку інформацію я чую тільки від журналістів", - заявив він журналістам у Києві, коментуючи інформацію, що нібито 11 березня на пленумі ВСУ судді планують висловити йому недовіру й відправити у відставку.

"Справді, у законі про судоустрій прописано, що голові ВСУ може бути висловлена недовіра. Якщо більше 10 суддів підпишуть відповідне клопотання про скликання пленуму", - цитує Онопенка "Інтерфакс-Україна".

"Я вам скажу чесно, я не бачив цих підписів, ніхто мені їх не передавав, але таке право законом передбачене", - додав голова ВСУ.

За словами Онопенка, "якщо знайдеться 10 суддів, 12 чи 13", то відповідно до законодавства, після винесення цього питання передбачається ще 20 днів, щоб підготувати це питання.

Потім, за його словами, має бути обраний голова підкомітету з даного питання, лічильна комісія, і тоді це питання буде виноситися на розгляд пленуму.

"Я буду завжди готовий звітувати перед колегами про свою роботу, а далі нехай пленум вирішує. Поки що я не бачив жодного підпису й жодного документа, і ніхто до мене не звертався", - сказав Онопенко.

Раніше газета "Комерсант-Україна" оприлюднила інформацію з посиланням на джерела у ВСУ про те, що група з 20 суддів на чолі з Лілією Григор’євою підписала звернення до пленуму ВСУ про висловлення недовіри Онопенку.

Джерела видання в суді повідомляли, що нібито в адміністрації президента суддям обіцяли посаду заступника голови ВСУ за висловлення недовіри Онопенку, однак в АП це спростовували.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування