Єнакієвські шахтарі - Азарову: "Як можна жити 2,5 місяці без копійки?"

Четвер, 17 березня 2011, 10:12

Гірники шахти "Красний Октябрь" міста Єнакієве вимагають від прем`єра Миколи Азарова покарати винних у невиплаті їм зарплати.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Згідно з повідомленням, трудовий колектив водовідливного комплексу шахти "Красний Октябрь" (входить до складу ДП "Укршахтгідрозахист") надіслав відповідного листа Азарову з вимогами погасити заборгованість по зарплаті, своєчасно виплачувати заробіток гірникам у терміни, визначені в колективному договорі.

Третім пунктом шахтарі вимагають розібратися в ситуації із затягуванням виплати зарплат на підприємствах "Укршахтгідрозахист" і покарати винних.

У листі гірники запитують прем`єр-міністра: "Як можна жити 2,5 місяці без копійки зароблених грошей?! І це при такому зростанні цін на основні продукти харчування".

Шахтарі нарікають, що не можуть "своєчасно сплатити комунальні послуги, не виплачуються аліменти, немає відрахувань до Пенсійного фонду, внаслідок чого не проводиться перерахунок пенсій працівникам, немає можливості погасити кредити в банках".

"Чому через чиюсь недбалість 695 працівників ДП "Укршахтгідрозахист" не одержують зарплату?! Чому за це ніхто так і не поніс покарання?!", - обурюються шахтарі.

Гірники вимагають покарати винних і сподіваються, що звільнення одних може змусити решту чиновників відповідальніше ставитися до своєї роботи і це, "нарешті, перерве злочинну практику появи і зростання боргів із зарплати в трудових колективах вуглепрому", йдеться у повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News