Чорновіл хоче, щоб Кучму допитали у справі його батька

П'ятниця, 25 березня 2011, 14:20

Екс-президента Леоніда Кучму необхідно допитати у справі про вбивство лідера Народного руху В'ячеслава Чорновола.

Про це заявив депутат Тарас Чорновіл на прес-конференції в п'ятницю, відповідаючи на питання про те, кого, на його думку, необхідно допитати слідчим, які займаються розслідуванням справи про загибель його батька.
 
"Я так думаю, що питання повинні були бути поставлені і Леоніду Кучмі та керівникам його адміністрації, які в той період координували силові структури", - сказав він.
 
"Очевидно, що потрібно провести допити низки осіб, які в той період були в керівництві МВС", - зазначив Чорновіл.

Депутат вважає, що в справі про вбивство його батька повинен бути допитаний також і Олексій Пукач, а також тодішнє керівництво СБУ і люди, які в той період курирували виборчі штаби кандидата в президенти Кучми.

"Я далекий від того, щоб напряму звинувачувати Леоніда Кучму у вбивстві В'ячеслава Чорновола. Але я думаю, що вбивство відбувалося для того, щоб в першу чергу не була поламана добре відпрацьована схема "президент проти комуніста", - сказав він.

"Я думаю, що Кучму все одно б привели до перемоги (на президентських виборах), але набагато більшими засобами і важче, якщо б ця схема була поламана", - зазначив Чорновіл.

Він висловив упевненість в тому, що зараз можна було б допитати і отримати серйозну інформацію від багатьох фігурантів у справі. "Але, очевидно, не вистачає політичної волі", - додав депутат.

"Тому мій остаточний висновок - прямої протидії, як це було при Кучмі і при Ющенку, у справі В'ячеслава Чорновола, немає...і розслідувати справу можна", - переконаний він.

Разом з тим, на думку Чорновола, зацікавленості у розкритті справи про вбивство поки що у нової влади також немає.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування