Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція проводить експертизи у справі Чорновола

Четвер, 31 березня 2011, 13:01

МВС проводить додаткові експертизи у справі про загибель В'ячеслава Чорновола.

Про це заявив на прес-конференції глава МВС Анатолій Могильов.

Він нагадав, що справа знаходиться у провадженні Головного слідчого управління МВС.

"По ній (справі) проводяться на даний момент необхідні експертизи, по завершенні яких можна буде говорити про перспективи справи", - зазначив Могильов.

"Звичайно, після сплину такого довгого терміну, дуже важко встановити якісь нові факти по цій справі. Хоча, з моєї точки зору, там є нюанси, які потрібно було б пояснити", - сказав міністр.

Разом з тим, як пізніше повідомила начальниця департаменту звязків з громадськістю МВС Вікторія Кушнір, йдеться про додаткову складну комісійно-комплексну експертизу.

"В залежності від висновків цієї експертизи ми знатимемо, чи була смерть насильницькою", - зазначила вона.

Як відомо, 25 березня 1999 року "Тойота", у якій перебували тодішній лідер Народного Руху В'ячеслав Чорновіл і його водій, зіткнулася з КамАЗом. Лідер НРУ загинув.

Соратники В'ячеслава Чорновола одразу припустили, що це був не нещасний випадок, а "політичне вбивство". Серед його можливих замовників і виконавців називали тодішніх президента Леоніда Кучму, нині покійних голову МВС Юрія Кравченка й керівника апарата МВС Едуарда Фере, а також Олексія Пукача.

Однак слідство зупинилося на версії, що це була звичайна аварія. Справу закрили, а потім знову порушили в 2005 році.

22 березня заступник глави МВС Василь Фаринник заявив, що справу направили на дорозслідування в Головне управління МВС у Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...