Фонд Сороса: Єфремов безвідповідально каже про неіснуючу загрозу

Середа, 13 квітня 2011, 15:13

Міжнародний фонд "Відродження" спростовує, що на кошти його засновника Джорджа Сороса в Україні запускаються сценарії "за варіантом північної Африки".

Про це йдеться в заяві виконавчого директора МФ "Відродження" Євгена Бистрицького у відповідь на твердження лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова щодо цього.

"Усі без винятку кошти, які засновник Міжнародного фонду "Відродження" Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства, а також для допомоги тим категоріям громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями чи рекомендаціями українських громадян, незалежних експертів – членів Правління та Програмних рад фонду", - сказано в заяві.

"Міжнародний фонд "Відродження" діє як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Сороса жодної "групи молодих рєбят", а також не запускає "різноманітних проектів, які є" "по варіанту Північної Африки". Таких розпоряджень чи проектів немає й не може бути", - заявляє Бистрицький.

На його думку, політична сила Єфремова "замість сприяти налагодженню продуктивного діалогу між владою та численними громадськими організаціями, ...спрямовується Олександром Єфремовим у протилежний бік – проти громадської активності під гаслами неіснуючої загрози дестабілізації суспільства".

"Замість того, щоб спертися на активність громадських організацій – на соціальний капітал громадянського суспільства, – замість цього відповідальний політик робить безвідповідальні заяви", - заявляє Бистрицький.

Він запевняє, що міжнародний фонд "Відродження" діє максимально прозоро та підзвітно.

"Звіт про все без винятку сприяння, надане громадським організаціям і іншим інституціям (а також про те, яке надається зараз) є у відкритому доступі на сайті фонду та в його річних звітах", - зазначає виконавчий директор Фонду.

"Очевидно, що "данные, что и Сорос выделил определенные средства", якими оперує політик (Єфремов), після цієї заяви має бути доведено й оприлюднено", - переконаний Бистрицький.

Раніше Єфремов в ефірі луганського каналу заявив, що "Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом північної Африки запускати будь-які проекти, які є, – це є і це готується".

Міжнародний фонд "Відродження" входить до мережі фундацій Інституту Відкритого Суспільства, заснованого Соросом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування