Регіонал підозрює, що він "рилом не вийшов"

Четвер, 14 квітня 2011, 13:18

Регіонал Вадим Колесніченко звинуватив Венеціанську комісію у використанні подвійних стандартів.

Про це він сказав на пленарному засіданні сесії міськради Інкермана, коментуючи негативний висновок комісії щодо законопроекту "Про мови в Україні", зареєстрованому в парламенті у вересні 2010 року, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

На засіданні міськради 20 депутатів міськради одноголосно ухвалили звернення до Верховної Ради, в якому просять розглянути на найближчій сесії цей законопроект. У зверненні наголошується, що це їхня реакція на висновки Венеціанської комісії.

"У чому абсурд, підлість і цинізм в діях цієї Венеціанської комісії? У протоколі чітко прописано, кожен виступаючий говорив, що це рішення Венеціанської комісії з українського законопроекту ні в якому разі, ніколи, ні для якої країни не може бути як прецедент", - сказав Колесніченко.

За його словами, тобто "для Європи, для всіх країн рекомендації одні, які відповідають європейським нормам захисту прав людини, а для України - зовсім інші". "Ну, тому, напевно, що ми рилом не вийшли", - додав регіонал.

Як відомо, законопроект про мови був зареєстрований у Верховній Раді 7 вересня 2010 депутатами Олександром Єфремовим (Партія регіонів), Петром Симоненко (Компартія) і Сергієм Гриневецьким (Блок Литвина).

Документом визнається українсько-російська двомовність і передбачається вільне функціонування російської мови, зокрема, в діловодстві, законодавстві та освіті.

У свою чергу, Венеціанська комісія поставила під сумнів відповідність цього документа Конституції: на її думку, в разі його ухвалення російська мова буде прирівняна до державної.

Раніше, коментуючи висновки Держдепартаменту США про обмеження свободи слова й зборів в Україні, Колесніченко заявляв: "Схоже, автори доповіді чи обнюхалися нафталіну, чи накурилися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News