Ющенко має дві умови для здачі своєї крові експертам

Четвер, 14 квітня 2011, 15:26

Екс-президент Віктор Ющенко не боїться закриття справи про своє отруєння, та готовий надати кров для експертизи.

"Хочуть закривати справу – хай. Це не найбільша погроза", - заявив він журналістам.

"Але я готовий до третьої, повторної, експертизи в разі, якщо Генеральна прокуратура аргументує свої мотиви невизнання результатів міжнародної експертизи трьох лабораторій", - сказав Ющенко.

"У мене є свої аргументи. Зараз прокуратура каже, що в них є дві експертизи, в першій з яких не підтверджується отруєння, а друга свідчить про отруєння діоксином", - зазначив він.

Ющенко пояснив: "Перша експертиза була зроблена за вказівкою президента (Леоніда Кучми) у 2004 році. Ця експертиза не забрала в мене жодного граму крові, волосся, або нігтів, або шкіри – тоді я жодного разу не був у Генпрокуратурі. І саме за висновками тієї експертизи слідчі зробили висновок, що Ющенко не хворий", - сказав екс-президент.

"У 2005 році Генеральна прокуратура за своєю ініціативою відібрала в мене зразки крові. Було відібрано 40 пробірок, які були розіслані у 3 лабораторії: до Германії, Великобританії та Бельгії. На той час вони відмовилися направляти аналізи до Сполучених штатів та Росії для уникнення маніпуляції", - зазначив Ющенко.

"Всі три лабораторії підтвердили факт отруєння діоксаном. За їхніми висновками, у крові було у 40-50 тисяч разів перевищена норма дози діоксину", - наголосив він.

Ющенко підтвердив: "Одна така пробірка дійсно була передана мені. Я попросив надати її мені, бо "нє ровєн час" – і могло трапитись усяке".

"Зараз Генпрокуратура заявляє про знищення якихось пробірок. Мова йде про ті пробірки, які – після того, як були зроблені аналізи за кордоном і з аналізів була вилучена лімфа, яка і є матеріалом для аналізу, – повернулись до України", - сказав екс-президент.

"Вони були знищені у дворі Секретаріату президента, але це робилось за висновком слідчого. І чому я повинен відповідати за знищення матеріалів, які не мали відношення до слідства? Чому мені погрожують цим питанням?", - обурився він.

"Якщо були порушені процедури відбору аналізів та проведення експертиз – давайте знайдемо винних, покараємо їх, і після цього я готовий надати усі необхідні аналізи", - заявив Ющенко.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...