Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко вважає, що влада відволікає від того, де собака зарита

Четвер, 14 квітня 2011, 22:18

Головне питання виборчого законодавства - це прозоре формування комісій.

Таку думку озвучив депутат від НУНС, лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко в ефірі 5 каналу, коментуючи інформацію про те, що з виборчих списків можуть прибрати графу "проти всіх".

"Я вважаю, що вона повинна лишатись за будь-яких обставин... Я би не сказав, що це пережиток, це ситуативний підхід влади до розв’язання своїх проблем. Якщо 20% виявиться "проти всіх", то це значить, що до голосів опозиції можна додавати ще 20% тих, хто владу не підтримує. Це сигнал і в країні, і для світового співтовариства", - зазначив він.

"Навіть не це головне питання виборчого законодавства. Якщо буде прозоре формування комісій, не можливість знімати кандидатів, буде кваліфікована більшість для прийняття рішень на комісіях всіх рівнів, то тоді можна говорити про прозорі вибори", - уточнив Кириленко.

"Якщо ж буде як на попередніх місцевих виборах, коли все вирішували по три чоловіка в комісіях на користь місцевої влади, то тоді, яка різниця яка система", - додав він.

Політик зазначив, що наразі про процедури формування комісій "мало відомо, тому що це ж тема найважливіша".

"Говорять про бар’єр 3-4-5%, блоки, "проти всіх" чи не проти всіх, а собака зарита в формуванні комісій. Чи буде можливість опозиції, на паритетних засадах, контролювати проведення виборів, брати участь у підрахунку голосів і чи доб’ється опозиція, що влада не буде знімати опозиційних кандидатів і навіть цілі опозиційні списки", - уточнив лідер "За Україну!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування