Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" сумніваються в словах Єфремова: Діяв "на випередження"?

П'ятниця, 15 квітня 2011, 09:09

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов має довести свої заяви щодо діяльності Джорджа Сороса в Україні, інакше справа матиме розвиток у суді.

Таку думку висловив "Бі-Бі-Сі" Євген Бистрицький – керівник міжнародного фонду "Відродження", заснованого Соросом.

Раніше Єфремов в ефірі луганського каналу заявив, що "Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом північної Африки запускати будь-які проекти, які є, – це є і це готується".

На думку Бистрицького, подібними заявами представники влади намагаються відвернути увагу від власних невдач у реалізації реформ.

"Вони хочуть показати, що громадянське суспільство – це загроза. Ми вже чули про це", - зазначив керівник фонду "Відродження".

"Будь-який інший політик, який має доступ до засобів масової інформації, може сформулювати іншу версію. Що, наприклад, спецслужби іншої держави, діючи через таких, як Єфремов, хочуть навмисно, відволікаючи увагу іменем Сороса, дестабілізувати ситуацію для того, щоб, скажімо, замінити керівників держави, які пручаються вступу до Митного союзу, а хочуть вступати в Зону вільної торгівлі, щоб вони були більш лагідними", - припустив Бистрицький.

Зі свого боку, депутат від Партії регіонів Василь Кисельов заявив "Бі-Бі-Сі", що "те, що пролунало з вуст наших однопартійців, є не більш, ніж узагальненою думкою і, можливо, побоюванням, щоб ніхто не використовував гроші, які нині заходять в Україну у фінансовані відомими в світі людьми програми, - на розхитування ситуації в державі".

"Особисто я цього не припускаю. Вважаю, що люди в Україні нині досить адекватно оцінюють ситуацію – вона досить спокійна, і я переконаний, що нікому і на думку не спаде якось її розхитувати", - сказав Кисельов.

"Але, добре знаючи Єфремова, я впевнений, що він теж зважує кожне слово. Можливо, він сказав це на випередження, аби нікому не кортіло", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування