"Юристу-романтику" Корнійчуку соромно тікати з країни

П'ятниця, 15 квітня 2011, 11:31

Екс-заступник міністра юстиції Євген Корнійчук заявив, що йому соромно просити політичного притулку.

Про це він сказав у ході інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи попросить він політичного притулку, якщо йому вдасться потрапити за кордон (Корнійчук перебуває на підписці про невиїзд), колишній чиновник сказав: "Просити політичного притулку - соромно".

"Я розумію позицію Данилишина (екс-міністр економіки Богдан Данилишин отримав притулок у Чехії), який не вірив, що він зможе довести свою невинність у рамках українського правосуддя", - зазначив він.

"Але як юрист-романтик все ще сподіваюся, що Феміда оцінить всі докази, процес буде змагальним, і я зможу до неї достукатися. Якщо мені це не вдасться в першій інстанції, для цього є апеляція, касація, а потім Європейський суд з прав людини", - заявив Корнійчук.

Як відомо, 22 грудня 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Корнійчука за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків).

Друга стаття, за якою звинувачують екс-чиновника - пункт 2 статті 366 Кримінального кодексу (службова фальсифікація, що спричинила тяжкі наслідки).

Йому висунуто звинувачення у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News