Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корнійчука амністували в обмін на посаду Онопенка - ЗМІ

Понеділок, 12 грудня 2011, 10:04

Євгена Корнійчука амністували за відмову його тестя Василя Онопенка від намірів балотуватися на посаду голови Верховного суду.

Про це пише газета "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на свої джерела.

Як пише видання, колеги Корнійчука стверджують, що Генпрокуратура пом'якшила йому обвинувачення, на відміну від більшості колишніх чиновників уряду Юлії Тимошенко.

Євген Корнійчук, на їхню думку, опинився на волі в обмін на обіцянку екс-голови Верховного суду Василя Онопенка не висувати свою кандидатуру на цю посаду.

"Все вирішилося після того, як його тесть Василь Онопенко відмовився балотуватися на посаду голови Верховного суду", - заявив виданню відомий представник юридичної спільноти, що побажав залишитися неназваним.

"Я і мій захист протягом року наполегливо працювали, щоб отримати виправдувальний вирок. На жаль, цього не сталося. Однак рішення, яке зараз було оголошено, на мій погляд, у нинішній ситуації є кращим з того, що я міг отримати", - заявив сам Корнійчук в п'ятницю журналістам.

Раніше за сукупністю обвинувачень за ч. 3 ст. 365 ("перевищення влади і посадових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки") і ч. 3 ст. 366 Кримінального кодексу ("службова фальсифікація, що призвела до тяжких наслідків") колишнього першого заступника глави Міністерства юстиції загрожувало до 10 років позбавлення волі.

30 листопада Генеральна прокуратура несподівано пом'якшила обвинувачення Євгену Корнійчуку.

З його тексту зникла згадка про "тяжкі наслідки", і дії колишнього першого заступника міністра юстиції стали класифікуватися за ч. 1 ст. 365 ("перевищення влади і службових повноважень") та ч. 1 ст. 366 КК ("службова фальсифікація"), як підпадають під дію закону про амністію.

Після рішення про амністію стало відомо, що до Корнійчука може бути поданий позов про відшкодування збитків "Нафтогазу Україна".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування