Колектив Kyiv Post звинувачує видавця у брехні й продовжує страйкувати

Понеділок, 18 квітня 2011, 16:27

Редакція Kyiv Post продовжує страйк, початком якого послугувало звільнення головного редактора Браяна Боннера через відмову не друкувати статтю.

"Ми сподіваємося отримати відповіді на частину наших питань під час зустрічі з видавцем Мухаммадом Захуром, яка має відбутися ввечері у вівторок, 19 квітня", - говориться в повідомленні колективу видання, розповсюдженому 18 квітня.

"Одне з наших ключових питань полягає у тому, як може гарантувати свободу слова у власній газеті видавець, який сам же й визнав факт цензури", - заявляє колектив Kyiv Post, нагадуючи, що в інтерв'ю "Комерсанту" Захур визнав, що він "справді дзвонив Боннеру й просив не публікувати інтерв'ю".

Редакція також повідомляє: "Захур заявляє, що в газеті вже працює головний редактор, але це не відповідає дійсності".

"Крім доступу до сайтів www.kyivpost.com і www.kyivpost.ua, редакції закрили доступ до системних папок і файлів. При цьому CEO просить покинути будівлю редакції тих, хто не працює над випуском нової газети", - говориться в повідомленні.

Колектив Kyiv Post зазначає, що представники видавця намагаються представити звільнення Боннера як результат розбіжності поглядів на редакційну політику й комерційний конфлікт, що виник через низькі фінансові показники газети, за які нібито відповідав Боннер.

"Редакція змушена заявити, що ці твердження не відповідають дійсності", - говориться в повідомленні. 

При цьому колектив зазначає, що видавець найняв PR-Компанію PBN, щоб виправити міжнародну шкоду, завдану скандалом, який заподіяла цензура з його боку.

У підтримку редакції Kyiv Post вийшла низка заяв, у тому числі від сенаторів США, що відвідали Україну в минулі вихідні, нагадується в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування