Прокуратура перевірить, чи били "регіонали" людей битами

Понеділок, 18 квітня 2011, 18:08

Глава Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв доручив розслідувати інформацію про побиття громадян главою райадміністрації і його родичами.

З відповідною заявою він звернувся до прокурора області та начальника УМВС України, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

За його словами, інформація про побиття місцевих жителів у Заставній під час риболовлі, заслуговує самої ретельної перевірки з урахуванням того факту, що в ній названо прізвище керівника місцевої держадміністрації.

"Якщо ця інформація знайде підтвердження у правоохоронних органах, я, як глава ОДА, закликаю до повного, об'єктивного розслідування і адекватного покарання винних", - сказав Папієв.

У той же час прокурор Чернівецької області Петро Коваль, відповідаючи на питання про побиття людей і з приводу порушення кримінальної справи проти глави райдержадміністрації Михайла Бойчука, сказав, що заявники звернулися до прокурора "годину тому".

За його словами, працівники прокуратури беруть пояснення у потерпілих і дали направлення на зняття побоїв.

Перевірка буде проведена силами прокуратури області, на перевірку дається до десяти днів.

"Я обіцяю, що буде проведено об'єктивну перевірку за цим фактом згідно ст.97 Кримінально-процесуального кодексу України", - сказав Коваль.

На питання, чи буде голова РДА тимчасово відсторонений від виконання своїх обов'язків на час прокурорської перевірки, прокурор області заявив, що "буде відсторонений лише тоді, коли порушать кримінальну справу і будуть висунуті йому звинувачення".

При цьому він уточнив, що буде направлено подання з цього приводу президентові про звільнення голови РДА, оскільки він був ним призначений на цю посаду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування