Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер Кучму кинувся захищати Патон і ще 10 академіків

Вівторок, 19 квітня 2011, 10:28

Одинадцять членiв Нацiональної академiї наук України вважають, що розслiдування справи екс-президента Леонiда Кучми триває вибiрково.

Про це йдеться у вiдкритому зверненнi академiкiв НАНУ до президента Вiктора Януковича, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

"Однi обставини надмiрно роздуваються, iншi - чомусь замовчуються i забуваються, нiби викреслюються з iсторiї. Часом має мiсце пiдмiна понять, внаслiдок чого служiння iнтересам країни наражається на осуд, а торгiвля державними таємницями залишається безкарною", - йдеться у ньому.

Автори звернення дивуються, чому з часом "забулося" "протизаконне походження" записiв колишнього офiцера управлiння Держохорони майора Миколи Мельниченка.

"Забулося" i те, що вiн вивiз за кордон данi, якi становлять державну таємницю України. Невиправдано iгнорується i те, що саме Мельниченко звинуватив нашу країну у продажу РЛС "Кольчуга" Iраку, що призвело до втрати її позицiй на свiтовому ринку зброї", - зазначено в листi.

Академiки НАНУ наголошують, що сьогоднiшня поведiнка Мельниченка пiдкрiплює чутки про "наданi йому владою гарантiї недоторканностi".

Вiдзначаючи "внесок ЛКучми у становлення та змiцнення сучасної української державностi", академiки НАНУ закликають "не допустити його неправедного переслiдування".

Звернення пiдписали президент НАНУ Борис Патон, академiк, ректор Київського Нацiонального унiверситету iменi Шевченка Леонiд Губерський, академiки Юрiй Кундiєв, Валерiй Смолiй, Валерiй Геєць, Iван Неклюдов, Юрiй Зозуля, Геннадiй Книшов, Ярослав Яцкiв, Борис Олiйник, Петро Толочко.

Раніше дев'ять народних артистів України та СРСР написали звернення до генпрокурора на захист Кучми.

Крім того, три генерали просили генпрокурора відновити справу проти Миколи Мельниченка за розголошення держтаємниці.

Як відомо, за часів президентства Кучми та "касетного скандалу" була поширена практика, коли на його підтримку виступали спортсмени-олімпійці, герої соціалістичної праці, артисти.

Раніше "Українська правда" писала, що родина Кучми найняла міжнародну команду консультантів піар-агентства Euro RSCG Worldwide для вибудовування публічного захисту в справі Гонгадзе.

Пінчук уже залучав Euro RSCG у 2004 році після отруєння Віктора Ющенка та озвучених ним обвинувачень на адресу влади, щоб переконати, що отруєння не було.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...