Азаров обіцяє не проїдати кредитні кошти

Середа, 20 квітня 2011, 20:32

Прем‘єр Микола Азаров запевняє, що отримані кредити Україна витрачатиме на розвиток.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Європейського Банку Реконструкції і Розвитку Томасом Мировим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми не збираємося позичати гроші на проїдання", - зазначив Азаров.

Він запевнив, що наразі економічна ситуація в Україні, яка була критичною ще рік тому, має стабільну тенденцію до економічного зростання. За результатами першого кварталу, всі галузі мають позитивну динаміку.

При цьому Азаров зазначив, що спрощувати ситуацію не потрібно, світове зростання цін на нафту, енергоносії, бензин, продукти харчування стало випробуванням й для економіки України.

Однак, не зважаючи на це, останнім часом Україна впроваджує серйозні інвестиційні проекти, вкладає кошти в розвиток, зокрема інфраструктури.

На думку Азарова, серед перспектив вкладання коштів ЄБРР в Україні - будівництво окружної дороги навколо Києва.

Допоможе в цьому проекті також китайський кредит, про який глава уряду домовився під час офіційного візиту до КНР.

"Для нас це дуже важливо", - наголосив прем‘єр, додавши, що практично всі транзитні потоки - південний, західний, північний - йдуть через Київ.

На його думку, завдання на найближчі роки - будівництво окружних доріг навколо всіх великих міст України, через які "йдуть транзитні потоки".

В свою чергу Томас Міров запевнив, що банк готовий інвестувати в Україну 1 мільярд євро в рік в "різні галузі", зокрема й в енергетичний сектор, його модернізацію.

Також за словами Президента ЄБРР, банк може вкладати кошти в об‘єкти загальної інфраструктури в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News