Компартію потрібно забороняти юридично - Головатий

П'ятниця, 22 квітня 2011, 08:25

Депутат і юрист Сергій Головатий виступає проти 100%-вої пропорційної системи виборів і скасування прохідного бар’єру до Верховної Ради.

"Категорично проти (повністю пропорційної системи виборів)", - заявив він в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" на ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"І я проти того, що сказав Литвин. Я проти, щоби не було відсоткового бар’єру для політичних партій. У нас практично партій немає. У нас є політичні проекти, або бізнесові, або фінансово-олігархічні проекти", - зазначив Головатий.

"Оскільки у нас ще слабка демократія, нам потрібний процентний бар’єр, щоб у нас не було 200 партій представлено в парламенті", - переконаний він.

Головатий також заявив, що поставив би такий відсотковий бар’єр, який би не дозволив Комуністичній партії потрапити в наступний парламент.

"Суто з політичної точки зору, я поставив би той бар’єр, який би відсік Комуністичну партію. Раз і назавжди", - заявив депутат від Партії регіонів.

"Це злочинна організація, яка не розірвала свій легітимний зв’язок із злочинною КПРС і несе відповідальність за всі злочини, вчинені Компартією Сталіна, Хрущова, Брежнєва. Вона мусить зійти з політичної сцени України", - сказав Головатий.

"Компартію потрібно забороняти юридично, в судовому порядку. Якщо на цей момент немає політичної волі, то треба зробити такі умови, щоб вона ніколи більше в парламенті не була", - вважає він.

Головатий також наголошує, що за голосування чужими картками народні депутати мають нести покарання.

"Це є маніпуляція (голосування за інших), це є малювання, це є неправда, це є крадіжка голосу!  А голос належить мінімум 200 тисячам виборців, якщо пропорційно поділити на округи. Це злочин політичний. І, власне, може підпадати і під кримінальну статтю", - заявив юрист.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...