Кириленко теж вступився за Луценка, щоб він не голодував на свята

П'ятниця, 29 квітня 2011, 14:00

Негайно звільнити з-під варти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вимагає лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко.

"Восьмиденне голодування безпосередньо загрожує життю Юрія Луценка, тому необхідно негайно звільнити його з-під варти", - стверджує Кириленко.

"Жодної необхідності тримати під вартою політика немає, тим більше народні депутати України неодноразово направляли до прокуратури звернення про готовність взяти його на поруки", - цитує його прес-служба "За Україну".

"Також ми вимагаємо від Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової негайно втрутитися у ситуацію й сприяти якнайшвидшому звільненню Юрія Луценка з огляду на загрозу його здоров’ю та життю", - заявив Кириленко.

Раніше екс-прем’єр-міністр і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко попросила омбудсмена, Українську гельсінську спілку з прав людини та Комітет ООН з прав людини вжити заходи, щоб запобігти "безпосередній загрозі життю" Юрія Луценка.

Ще раніше адвокат і дружина Луценка вимагали звільнити екс-голову МВС з-під варти, оскільки Луценко вже 7 днів голодує на знак протесту проти продовження його "незаконного" арешту, а попереду вихідні і голодування далі загрожує здоров’ю арештанта.

Адвокат також висловлював готовність завершити ознайомлення з матеріалами справи вже 29 квітня і підписати відповідні документи, що знівелює підстави для подальшого утримання Луценка під вартою.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування