Азаров сказав брати цукор мішками. Можна по два

Середа, 11 травня 2011, 10:37

Прем'єр Микола Азаров доручив міністру аграрної політики Миколи Присяжнюку прискорити ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

"Починаючи з другою декади квітня цінова ситуація на оптовому ринку цукру стабільна. Пропозиція і попит збалансовані. Проте, акцентую увагу Міністерства аграрної політики, що ми повинні бути готовими до періоду підвищеного попиту на цукор - червень-серпень", - сказав Азаров.

"Доручаю Миколі Володимировичу Присяжнюку негайно вжити заходів з прискорення ввезення цукру-сирцю з тростини, тим більше, що світові ціни на нього знижуються", - наголосив прем'єр.

За його словами, "на Нью-Йоркській біржі цукор-сирець з тростини подешевшав на 24%, тобто до 470 доларів США". "Беріть мішками, якщо в цьому є потреба...І по два можна", - зазначив Азаров.

Крім того, за його словами, зростання цін на продовольство "обумовлено подорожчанням овочів і фруктів".

"Як кажуть, де тонко, там і рветься. Адже 20 років майже нічого не робилося для запровадження сучасних технологій зберігання та оптового продажу овочів і фруктів", - сказав прем'єр, додавши, що "вся ця інфраструктура і прибутки від неї закордоном".

Також він наголосив на необхідності запровадження системи постійних ярмарків, ринків сільгосппродукції у містах, що має зробити МінАПК, облдержадміністрації протягом року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News