Після 9 травня Симоненко заговорив про федералізацію

Неділя, 15 травня 2011, 20:23

Лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що події у Львові 9 травня зробили актуальним питання про федералізацію України.

На брифінгу в Донецьку він відзначив, що ці події "показали сьогодні необхідність розглянути пропозиції про те, щоб включити федералізацію до порядку денного України", повідомляє "Остров".

"Я вважаю, що не має права сьогодні Донецька область фінансувати бандерівців, вояків ОУН-УПА, які вбивали наших з вами дідів і батьків", - упевнений лідер КПУ.

Симоненко також наполягає на перенесенні фінальної частини Євро-2012 зі Львова до Дніпропетровська чи Одесу через події 9 травня.

"Я вважаю доречним, аналізуючи події 9 травня, висловити побоювання в тому, хто буде нести відповідальність за можливі негативні процеси та акції на території міста Львова під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року", - сказав він.

"Ну, приїде, припустимо, збірна команди Російської Федерації грати до Львова фінальну частину Чемпіонату Євро-2012. Як можуть повести себе ці націоналісти? Вони показали зараз, цинічно, затоптуючи, перш за все, дружбу багатонаціонального народу України", - вважає Симоненко.

лідер КПУ пропонує припинити фінансування будівництва львівського стадіону і зосередитися на підготовці інших міст до Євро-2012, - Дніпропетровська і Одеси.

Він повідомив, що КПУ вже підготувала текст звернення до президента УЄФА Мішеля Платіні з пропозицією розглянути події у Львові і прийняти рішення про перенесення фінальної частини чемпіонату до Дніпропетровська чи Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...