Синові Азарова намагаються не дати забудувати легендарний стадіон

Вівторок, 17 травня 2011, 08:28

Комітет "Захистимо стадіон "Старт" збирається домагатися скасування в судовому порядку рішення Київської міськради про виведення стадіону "Старт" із переліку спортивних парків.

"Зараз шукаємо юристів, щоб спробувати скасувати рішення Київради від 2010 року, яким стадіон був виведений зі списку спортивних парків", - заявив голова цього комітету Ярослав Новицький в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що в липні 2010 року стадіон "Старт" був проданий Фондом держмайна ТОВ "Голден Хаус". Відповідно до умов договору купівлі-продажу, передбачається забудова території стадіону комерційною нерухомістю - житлом, офісами, торговим центром.

За словами Новицького, на сайті компанії "Група розвиток" у 2010 році з’явилися зображення будівель, які планувалося побудувати на стадіоні, із пропозиціями про вкладення інвестицій.

Мешканці прилеглих до стадіону мікрорайонів навесні 2010 року організували комітет "Захистимо стадіон "Страт" і мають намір не допустити зникнення стадіону.

Новицький повідомив, що на сьогодні на стадіоні поки не ведуться роботи. За його словами, відповідно до договору купівлі-продажу, вони можуть бути розпочаті через рік після продажу.

Він також повідомив, що комітет, щоб привернути увагу до проблеми, планує організувати реконструкцію подій "Матчу смерті" у рамках святкування 70-річчя звільнення Києва від фашистських загарбників.

Стадіон "Старт" у Києві відомий тим, що в серпні 1942 року на ньому відбувся історичний "Матч смерті" між київським "Стартом" і збірною німецьких льотчиків - командою Вермахту "Флакельф". Відповідно до історичного міфу, після поразки з розгромним рахунком фашисти розстріляли радянських футболістів.

Компанія "Група розвиток", яка хоче забудовувати багатоповерхівками територію стадіону "Старт", контролюється сином прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексієм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування