Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЖАРТИ НАЇХАВ НА АЗАРОВА

Вівторок, 17 травня 2011, 22:30

У Криму китайська гречка продається в українській розфасовці, через що її не відразу вдається розпізнати.

Про це заявив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти під час засідання уряду автономії у вівторок, 17 травня, передає "Тиждень".

За його словами, закупівлею китайської гречки займається якась комерційна структура.

"Купує незрозуміла структура за незрозумілі кошти з незрозумілої ціною незрозумілого якості, фасують її незрозуміло де. Більш того, розуміють, що наша ментальність така, що не хочуть її люди їсти, фасують в українському фасуванні. Люди дізнаються про це тільки тоді, коли зварять, а від неї мамалига одна залишається!", - заявив Джарти.

При цьому він відзначив, що автономія не може контролювати ціну на крупу.

"Закуповує комерційна структура, гроші чомусь недержавні, і реалізовує тут за дорученням Кабінету міністрів з недержавної та некомунальної мережі. Тобто "гарний бізнес" -купив за ціною і з населення витягують кошти. Потрібно до Азарова звернутися і сказати: Микола Янович, де дешева гречка, яку ви обіцяли? І чому не держава закуповує, а комерційна структура? І нехай прем'єр-міністр відповість на це питання", - зазначив кримський прем'єр.

Постійний представник президента в Криму Володимир Яцуба, який був присутній на засіданні, повідомив, що реальна вартість гречки в автономії складає 22 гривні.

"На центральному ринку, я спеціально їздив, - 22 гривні, вже три тижні тримається", - додав він.

Як відомо, китайську гречку закупила скандально відома компанія "Хліб Інвестбуд". Її голова Роберт Бровді заявляв, що компанія буде продавати цей продукт в Україні собі у збиток.

При цьому раніше повідомлялося, що поставки гречки з Китаю до України можуть допомогти компанії "Хліб Інвестбуд" заробити близько 20 мільйонів доларів.

В Україну китайська гречка надійшла двома вантажами - 25 квітня і 4 травня.

Загалом 816 тонн гречки. Наступні постачання заплановані на початок червня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування