На Луганщині вже оскаржують надання російській мові статусу

Понеділок, 30 травня 2011, 15:44

Українська народна партія оскаржує рішення Луганської облради "Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області".

Голова Луганської обласної організації УНП Валентин Ткалич подав позов до Луганського окружного адміністративного суду з вимогою визнати нечинним п.1 ч.1 цього рішення облради від 27 травня цього року, повідомляє прес-служба партії.

"Цим рішенням депутати облради фактично дали добро на використання російської мови на рівні із державною, що суперечить українському законодавству", - стверджує Ткалич.

"Луганська обласна рада вийшла за межі делегованих їй законодавством повноважень та прийняла рішення, в якому самоствердила вільне використання службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, вільне використання російської мови в діловому обороті, яке суперечить чинному законодавству України", - заявляє він у позові.

УНП вважає рішення Луганської обласної ради "Про реалізацію конституційних прав громадян на вільне використання російської мови і мови інших нацменшин" провокацією і вимагає дострокового її розпуску.

Як відомо, 27 травня депутати Луганської облради на своєму черговому засіданні рекомендували керівникам усіх установ використовувати російську мову на рівні з державною.

У 2006 році Луганська облрада вже робила спробу затвердити російську мову "регіональною", проте рішення було оскаржено в суді.

"Тепер депутати прийняли рішення із іншим юридичним формулюванням", - заявляють у УНП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування