"Тягнибоківці" встигли попікетувати ще й ОБСЄ

Понеділок, 9 травня 2011, 17:42

9 травня українська громада Австрії провела пікетування штаб-квартири ОБСЄ.

Про це повідомила прес-служба всеукраїнського обєднання "Свобода".

9 травня 2011 року глава ВО Олег Тягнибок надіслав листа главі Організації з безпеки і співробітництва в Європі Аудронюсу Ажубалісу із вимогою вжити заходів щодо недопущення пропаганди сталінізму в Україні.

Цього ж дня глава представництва ВО "Свобода" в Австрії Віталій Прошкін разом зі спільнотою прихильників організації в Австрії передав цього листа представнику секретаріату ОБСЄ Фране Мароєвичу.

Акція пікетування штаб-квартири проводиться з ініціативи представників "Свободи" в Австрії і буде тривати доти, доки президент України не виконає вимоги, які громада висунула до нього у своєму листі.

Зокрема, Тягнибок просить Ажубалісу звернутись до Януковича з вимогою недопущення пропаганди сталінізму в Україні, заборони прославлення осіб, причетних до вчинення злочинів проти людськості, припинення практики використання символіки тоталітарного комуністичного режиму, звільнення в’язнів сумління, що затримані чи ув’язненні за протидію відновленню культу сталінізму.

Крім того, в "Свободі" вимагають на виконання резолюції ОБСЄ оголосити 23 серпня в Україні Днем пам’яті жертв тоталітарних режимів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування