Азаров назвав скандальний лист Арбузова звіркою позицій

П'ятниця, 10 червня 2011, 22:28

Прем'єр Микола Азаров заперечує існування його конфлікту з главою Нацбанку Сергієм Арбузовим.

Про це заявив у програмі "Шустер.Live".

"У нас молодий енергійний глава Нацбанку. І я завжди вітаю його ініціативу. Але я вже не перший рік працюю з Нацбанком, і цей лист звичайний елемент наших взаємин, коли ми звіряємо позиції", - сказав прем'єр.

"Насправді, про інфляцію там не йшлося тому дусі, як говорите ви. Інфляцію в нас визначає Держкомстат, і немає підстав йому не вірити. Більш того, МВФ і Всесвітній банк перевіряють ці дані", - відзначив Азаров.

"Мова йде про оцінку ситуації на валютному ринку, і ставиться питання, чи потрібно зараз вдаватися до кредитів МВФ?", - пояснив прем'єр.

Він нагадав, що його уряд уклав із МВФ нову програму, і вона на 90 % виконується.

"Ми прийняли 0 на валютних рахунках казначейства, і 0 – на розрахункових. Не просто 0, а мінус. А вже 13 березня треба було платити 70 мільйонів по боргах, а грошей не було. І в цих умовах ми почали працювати з МВФ ", - нагадав Азаров.

"Зараз у нас на валютному рахунку казначейства 2 мільярди доларів, на гривневих рахунках близько 35 мільярдів", - заявив він.

У зв'язку з цим він ще раз підкреслив, що в України немає термінової необхідності в запозиченні в МВФ.

Як відомо, минулого тижня глава Нацбанку звернувся з жорстким листом до уряду, у якому відзначив загрозу інфляції в Україні і можливі проблеми в співпраці з МВФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування