Яценюк вважає, що депутати "ліпитимуть" одну пенсійну реформу

Вівторок, 14 червня 2011, 22:34

Верховна Рада може проголосувати за цілий ряд положень з неурядових пенсійних законопроектів.

Таку думку озвучив депутат від НУНС Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

"Так як сьогодні проходило голосування... За включення до порядку денного всього 229 голосів фактично має урядовий законопроект. Тому я не виключаю, що цілий ряд положень з альтернативних законопроектів можуть бути проголосовані", - зазначив він.

Яценюк уточнив, що крім урядового законопроекту до порядку денного включили ще два законопроекти з пенсійними реформами.

"Автор одного з них - я", - додав він.

Коментуючи заяву лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що депутати не ухвалюватимуть законопроект, який порушує Конституцію, Яценюк зазначив, що у них є варіант проголосувати за його законопроект, який "не знижує пенсії і не порушує Конституцію".

Депутат уточнив, що його законопроект пропонує ввести оподаткування пенсій, які перевищують десять мінімальних заробітних плат.

Як відомо, захищаючи VIP-пенсіонерів, влада посилається на те, що стаття 22 Конституції забороняє скасовувати і звужувати права, які вже були надані нормативно-правовими актами певним категоріям громадян, та узгодити з цією нормою нову систему компенсації пільг.

Незважаючи на це, в пропонованому урядом "пенсійному" законопроекті передбачене фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування