Депутати хочуть заборонити обмежувати журналістів охоронцями

Середа, 15 червня 2011, 19:21

Організації і установи не вправі обмежувати і перешкоджати професійній діяльності журналістів в разі участі в заходах осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до закону "Про інформацію", підготовлений групою депутатів, зареєстрований у Верховній Раді 15 червня.

В діючому законі "Про інформацію" зазначається, що "суб'єкти владних повноважень, що здійснили акредитацію журналістів, працівників ЗМІ, зобов'язані сприяти провадженню ними професійної діяльності".

"Завчасно сповіщати їх про місце і час проведення сесій, засідань, нарад, брифінгів та інших публічних заходів; надавати їм інформацію, призначену для ЗМІ; а також сприяти створенню умов для здійснення запису і передачі інформації, проведення інтерв'ю, отримання коментарів посадових осіб", - сказано в законі.

Передбачається, що у разі якщо захід проводиться відповідно до міжнародних або інших спеціальних протоколів, можуть встановлюватися особливі умови допуску журналістів.

Законопроект пропонує передбачити, що "участь у заходах осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, а так само проведення зазначених заходів у приміщенні органів державної влади та/або на об’єктах, щодо яких здійснюється державна охорона, не є підставою для звуження обов’язків суб’єкта владних повноважень".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News