Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

БЮТ: Випустіть Тимошенко швидше, щоб не було "за дєржаву обідно"

Четвер, 16 червня 2011, 10:28

Фракція "БЮТ-Батьківщина" наполягає на виконанні рекомендацій Європарламенту щодо скасування запобіжних заходів представникам опозиції в Україні.

Про це заявив лідер фракції Іван Кириленко з трибуни парламенту в четвер.

Він нагадав, що вже понад тиждень тому Європарламент ухвалив резолюцію по Україні, а екс-прем’єр Юлія Тимошенко досі перебуває на підписці про невиїзд і не може отримати дозвіл на виїзд до Страсбургу, куди її запросили на сесію ПАРЄ. Також за ґратами залишаються Юрій Луценко, Ігор Діденко, Анатолій Макаренко та інші.

"Крім легковажних коментарів депутатів більшості, інших дій з української сторони немає. Скажіть, будь ласка, те, що прозвучало з ваших вуст в цьому залі і поза ним, - це вже офіційна позиція чи лише приватна думка?", - запитав Кириленко.

Він припустив, при мовчанці найвищих осіб, що такою є і офіційна позиція.

На думку Кириленка, наслідки цього для України можуть бути "досить непростими".

"На східному напрямку все більш-менш зрозуміло. Там вимагають капітуляції", - заявив він.

А на заході, вважає Кириленко, ігнорування "елементарного пункту" рекомендацій Європарламенту щодо опозиціонерів навряд чи "спокійно проковтнуть", бо воно "дуже схоже на приниження".

"Чи не здається вам, колеги, що ви самі, своїми руками, заміновуєте собі такий омріяний і бажаний шлях в Європу? А по суті, додому, бо дехто з вас таки облаштувався там і надовго", - сказав лідер фракції "БЮТ-Батьківщина".

"По-розумному, у вас сьогодні унікальний шанс достойно вийти з абсурдної ситуації, в яку самі ж себе і загнали. Немає і духу криміналу ні в діях Тимошенко, ні Луценка, ні Діденка чи Макаренка", - запевнив він.

"Так виконайте резолюцію Європарламенту – і покажіть всьому світу, що українська влада таки здатна сповідувати істинні цінності, здатна визнавати й виправляти свої ж помилки – бо хто ж не помиляється. Тим більше, що у вас є чим займатися і є від чого голові боліти. Тільки робіть пошвидше, щоб не було за дєржаву обідно", - заявив Кириленко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування