Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи не підтримають змішану систему і готують протести

Субота, 18 червня 2011, 14:59

КПУ не буде підтримувати пропоноване Партією регіонів повернення змішаної системи виборів до Верховної Ради.

"Ми не будемо підтримувати зміну виборчої системи для виборів народних депутатів", - заявив лідер комуністів Петро Симоненко в суботу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що комуністи готові потримати лише ті зміни, які стосуються посилення відповідальності за правопорушення під час виборів, посилення відповідальності виборчих комісій та покращення принципів їх формування.

На думку Симоненка, повернення до мажоритарної системи виборів, навіть для половини депутатського корпусу, можливе лише тоді, коли право висувати кандидатів у депутати знову отримають трудові колективи і профспілки.

Симоненко також заявив, що комуністи будуть організовувати масові акції протесту проти проведення пенсійної реформи.

"Те, що потрібно у нас піднімати людей, немає жодного сумніву. Ми, комуністи, готові до цього і будемо цим займатися", - підкреслив він.

Комуністи також хочуть ініціювати проведення конгресу інтелігенції проти фашизму у Львові.

"У Львові 75 років тому був вперше проведений конгрес інтелігенції східної Європи антифашистської спрямованості", - сказав Симоненко.

"Ми дійсно вивчаємо можливість провести другий конгрес інтелігенції проти фашизації суспільства", - зазначив він.

За його словами, зараз не можна говорити про точну дату проведення такого конгресу, оскільки повинні бути проведені переговори з рядом країн про можливу участь їх представників у такому заході.

Симоненко також підкреслив, що Україні необхідно активно працювати над поліпшенням і поглибленням взаємин з Росією.

Глава КПУ зазначив, що ринок Росії є найбільш значущим для народу України і для українського виробника і що необхідно "позбуватися ілюзій отримання великих благ" завдяки інтеграції в ЄС.

"Я хочу вам сказати, що полтавське сало ніколи не буде продаватися на ринках Брюсселя, і це треба дуже добре розуміти", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування