Азаров чекає на місію МВФ одразу після літа

Вівторок, 21 червня 2011, 10:24

Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує візит місії Міжнародного валютного фонду у вересні.

Про це він сказав журналістам у вівторок, повідомляють "Українські новини".

"Я думаю, що у вересні місія приїде в Україну, і ми всі питання будемо розглядати", - сказав Азаров.

При цьому прем'єр додав, що міністр фінансів Федір Ярошенко та міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко 17-18 червня провели переговори із представниками МВФ і в ході зустрічі була намічена програма дій.

"Але я поставив головну умову, коли відправляв у Вашингтона наших членів уряду, що для нас зараз головне завдання – це стабілізація цінової ситуації, це не допустити розгін інфляції", - повідомив Азаров.

Він зазначив, що уряд робить усе, щоб цінова ситуація була стабільною, тому всі кроки по програмі співпраці з МВФ мають бути зваженими.

Раніше Міністерство фінансів заявило, що МВФ позитивно оцінив ухвалення Верховною Радою в першому читанні пенсійної реформи.

17 червня у Вашингтоні (США) пройшли консультації за участі Ярошенка і представників фонду, на яких обговорювався поточний стан економіки в Україні.

Місія МВФ перебувала в Україні в лютому, і Азаров вказував на досягнення компромісу з її представниками щодо більшості дискусійних питань.

Передбачається, що в ході наступного візиту місії буде ухвалене рішення про можливість виділення Україні чергового траншу кредиту stand by у розмірі 1,5 млрд доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News