Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газета по-київськи" ще може вийти в іншому форматі?

Четвер, 23 червня 2011, 11:04

"Газета по-київськи" може почати виходити в оновленому форматі.

Як розповів газеті "Комерсант-Україна" один зі співробітників "Газети по-київськи", про таку можливість обмовився головний редактор Олексій Газубей.

"Але ми досі не розуміємо, яка наша роль у майбутній газеті й чи будуть нас звільняти. Олексій Газубей нічого про це не сказав", - розповів співробітник "Газети по-київськи".

Поки колектив не розпустили - до кінця тижня співробітникам газети обіцяють розповісти про її подальше майбутнє.

Як повідомлялося, 22 червня медіагрупа "ПресЦентр", яка видає "Газету по-київськи", повідомила, що цього дня вийшло останнє число "Газети по-київськи".

Відповідно до інформації медіагрупи, міноритарний акціонер газети і її колишній головний редактор Сергій Тихий пред’явив виданню "суттєві фінансові вимоги", у результаті чого видавництво було змушене припинити його випуск.

Як розповів один зі співробітників ГПК, їм оголосили, що Тихий і троє його партнерів вимагали від редакції викупити права на товарний знак (ТЗ) "Газети по-київськи".

Правами на цей ТЗ володіють Сергій Тихий, Вадим Балицький (директор з розвитку ГПК), Олександр Шингур (головний художник ГПК) і співзасновник газети Михайло Батіг.

Тихий, який керував "Газетою по-київськи" 8 років із моменту її запуску й звільнився з посади головного редактора у квітні в результаті конфлікту з головним інвестором ГПК Ігорем Коломойським, пояснив:

"Ми зареєстрували цей ТЗ в 2002 році, ще до початку випуску газети. Я й мої партнери брали участь у розробці ідеї видання і його запуску. Весь цей час у нас не було ліцензійної угоди з редакцією на використання ТЗ, тому що ми робили одну справу".

За словами Тихого, після звільнення з ГПК він зі своїми партнерами направив редакції два листи з пропозицією викупити права на ТЗ чи оформити з власниками угоду на його користування.

"У листах не була зазначена конкретна сума пропозиції - вона мала стати предметом переговорів. Але з нами ніхто не зв'язався й на листи не відповів. Фінансових претензій із нашого боку не було", - стверджує Тихий.

У самому листі Тихого і його партнерів справді прямих вказівок на суму вимог немає, пише "Комерсант". Однак там зазначено, що в період з 19 по 23 травня дохід редакції тільки від нанесення ТЗ на товар склав 734,5 тис. грн (з розрахунку 1,6 грн за один примірник газети при загальному накладі 459 тис. одиниць).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування