Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавриновича просять продемонструвати публічність

Понеділок, 27 червня 2011, 18:13

Міністра юстицій Олександра Лавриновича просять оприлюднити схвалений робочою групою проект Кримінально-процесуального кодексу.

Про це на прес-конференції у Львові повідомив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, передає ЗІК.

Він уточнив, що 16 червня робоча група з питань розробки нового кодексу завершила роботу. Відбулося його представлення за участю президента Віктора Януковича.

"Завершилося все це тим, що вони немовби взяли 96% з того кодексу, який був розроблений у 2009 році", - розповів Захаров.

З його слів, попри те, що досі цей кодекс офіційно не оприлюднений, правозахисники певним чином отримали текст цього проекту.

"Там дуже багато чого є. Там навіть є електронний контроль, як у США. Браслет на руці дає можливість знати, де людина перебуває у певний час. Таким чином, здійснюється запобіжний захід. Якщо у нашій державі є фінансові ресурси, щоб це реалізувати, я особисто був би дуже задоволений", - заявив правозахисник.

"Зараз ми подали запит до міністра юстиції Олександра Лавриновича, щоб він нам надав текст схваленого робочою групою варіанту Кримінально-процесуального кодексу", - розповів він.

"Якщо вони справді взяли за основу проект 2009 року і будуть його розглядати - це зовсім непоганий проект. Там не буде додаткового розслідування... Там є все, що вимагають від України у Європейському суді", - зауважив Захаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування