Комуністи так і не звернулися до УЄФА щодо Львова

Субота, 4 червня 2011, 16:12

Лист від представників Компартії в Україні з вимогою заборонити проводити в Львові фінал чемпіонату Євро-2012 в УЄФА так і не надійшов.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" повідомив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"На початок цього тижня ніякого листа від комуністів до УЄФА не надходило, отже, це просто політичний блеф", — сказав він.

Лубківський також підкреслив, що КПУ разом з іншими політичними силами, які входили в 2007 році до парламенту, давала УЄФА письмові гарантії, що буде не лише всіляко сприяти організації та проведенню турніру в Україні, але і жодним чином не буде використовувати Євро-2012 для реалізації своїх політичних цілей.

Відповідаючи на питання про те, чи не виходили комуністи на дирекцію турніру, Лубківський сказав: "Ні. Я вже не кажу, що ця безвідповідальна заява комуністів породила бродіння в Одесі та Дніпропетровську. Мер Одеси Костусєв вже заявив, що готовий побудувати нову злітно-посадкову смугу. Мало того, що за рік це нереально, так і в УЄФА ніхто не планує забирати у Львова Євро-2012".

Говорячи про події у Львові 9 травня, директор з Євро-2012 підкреслив, що такі речі не проходять повз увагу УЄФА.

Лубківський також припустив, що після проведення Євро-2012 стадіон у Львові може виявитися "валізою без ручки".

"Така загроза існує. Адже стадіон — це дуже серйозний і дуже витратний у своєму утриманні об'єкт. У перспективі він повинен ще й приносити прибуток. Потрібна концепція розвитку, як це відбувається в усьому світі", — підкреслив він.

За словами Лубківського, ще однією проблемою у Львові є транспортна інфраструктура.

У Донецьку ж, за його словами, на сьогодні найбільша проблема при підготовці до Євро-2012 — з розміщенням цільових груп.

"Вимога УЄФА до півфіналу — це трохи більше 5,5 тис. готельних номерів. Поки що є десь 1600. При кращих сценаріях ми можемо додати ще близько 1000 номерів. Хоча міська влада давали гарантії, що всі недобудовані об'єкти буде здано. І це я кажу тільки про родину УЄФА. Так що проблема є", — відзначив директор з Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News