Журналістам радять додати до вимог щодо Межигір'я покарання судді

Неділя, 5 червня 2011, 16:01

Координатор громадянського руху "Спільна справа", адвокат Олександр Данилюк радить журналістам ігнорувати судову заборону на акцію в Межигір’ї.

На його думку, рішення Київського окружного адмінсуду про заборону акції "з юридичної точки зору нікчемне, тобто таке, яке не створює жодних правових наслідків", повідомляє прес-служба "Спільної справи".

"Відповідно до частини 2 статті 39 Конституції України обмеження щодо реалізації права громадян на мирні зібрання може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку", - зазначив він.

"Право громадянина Януковича на відпочинок, який своїм рішенням захищає суддя Панова, очевидно не є ні першим, ні другим", - підкреслив Данилюк.

Він вважає, що прийнявши таке рішення, суддя Панова як службова особа вчинила незаконне перешкоджання проведенню мирних зборів громадян, право на які гарантоване Конституцією.

"Відповідно до статті 340 Кримінального кодексу України, такі дії кваліфікуються як злочин та караються позбавленням волі на термін до п'яти років", - зазначив Данилюк.

"Висновки очевидні: акцію 6 червня проводити треба обов’язково. До вимог щодо необхідності продемонструвати журналістам та громадськості резиденцію в Межигір’ї треба долучити вимогу щодо притягнення судді Панової до кримінальної відповідальності", - підкреслив координатор "Спільної справи".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування