Янукович вирішив почекати з покаранням за "екстремізм"

Понеділок, 6 червня 2011, 09:49

Президент Віктор Янукович вирішив, що реагувати на "екстремістські" рішення облрад поки рано.

Про це пише газета "Комерсант-Україна", якій відомі подробиці закритої частини п'ятничного засідання Ради регіонів у Криму під головуванням президента.

За підсумками засідання мало відбутися ухвалення підсумкової заяви, проект якої був розданий учасникам. Однак Янукович, закриваючи засідання, сказав, що цей документ варто відредагувати.

"Що стосується пункту про аналіз рішень облрад, у тому числі екстремістських... Я думаю, час для цього (відкритої критики таких рішень) не прийшов", - сказав президент.

"Давайте не будемо грати в політику - це я звертаюся до голів облрад і зі сходу, і з заходу. Вас це не ображає, ні, керівники обласних рад?", - додав Янукович.

"Ні", - навперебій відповіли голоси з зали, пише видання.

Президент продовжив: "Емоції потрібно сховати, переносити їх у державну політику в жодному разі не можна. Тому толерантність, виваженість - те, що завжди яскраво підкреслювало риси українського народу".

"Мудрість повинна бути присутня, терпимість. І тоді ми переможемо все, і в нас не буде чужих і своїх. Усі будуть однакові. Тому давайте жити – як?", - запитав Янукович у зали й Рада регіонів хором відповіла йому: "Дружно".

Перед тим на закритій частині засідання декілька губернаторів торкнулися теми запобігання проявам радикалізму.

Представники півдня й сходу України обмежилися стриманими виступами, зазначає видання, а емоційною виявилася лише промова мера Львова Андрія Садового, який виклав своє бачення подій 9 травня.

На його думку, у львівських подій є два винуватці: ЗМІ, яким "потрібні скандали й бійки", а також влада, яка не забезпечили умови для примирення сходу й заходу України.

"Наша країна справді різна. У нас іноді розходяться трактування історичних подій, ми навіть часом розмовляємо різними мовами... Але тільки від ЗМІ залежить, що житель Донецька побачить увечері після роботи на екрані телевізора", - заявив мер Львова.

"Поки дончанин не буде з повагою ставитися до боротьби УПА, а галичанин не зрозуміє, що Радянська армія для Східної України не асоціюється з репресіями, ми будемо свідками зростання екстремізму, тому що для нього є підґрунтя", - додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування