Грищенко каже, що є вже всі гроші на Чорнобиль

Вівторок, 12 липня 2011, 19:31

Україна отримала принципове рішення донорів Рахунку ядерної безпеки та Чорнобильського фонду "Укриття" щодо надання коштів, необхідних для реалізації проектів.

Про це поінформував президента Віктора Януковича міністр закордонних справ Костянтин Грищенко під час зустрічі у Криму, повідомляє прес-служба президента.

"Остаточно прийняті політичні рішення, які дозволяють нам з певністю говорити, що питання збору коштів на побудову "Укриття" вирішене", - сказав Грищенко, доповідаючи про результати засідання Асамблеї донорів Чорнобильських фондів, що відбулося 7 липня в Лондоні.

За його словами, після такого принципового рішення бюджет чорнобильських фондів стане бездефіцитним, і це дає можливість розпочати повномасштабну реалізацію чорнобильських проектів і завершити цю роботу до 2015 року.

"Для нас важливо те, що вже зараз, цього року можна розпочинати роботи з будівництва дуже важливого інженерного проекту "Укриття", який убезпечить Київ, Україну, весь світ від можливих ризиків, пов’язаних з наслідками Чорнобильської катастрофи", - наголосив Грищенко.

Водночас міністр додав, що залишається ще низка питань, які потребують технічного дооформлення.

Як відомо, загальна сума коштів, необхідних для завершення реалізації чорнобильських проектів, становить 740 мільйонів євро.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування