Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" можуть повторити долю партії СДПУ(О) - експерт

П'ятниця, 19 серпня 2011, 19:09

Будь-яка партія не може існувати лише на адміністративних засадах.

Таку думку озвучив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко, коментуючи заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що до Партії регіонів можуть приєднатися і інші політичні сили.

Експерт нагадав, що це далеко не перша спроба зібрати усю владу під один партійний прапор.

"Свого часу це намагалися зробити, створюючи НДП та СДПУ(О), але досвід першої та другої свідчить, що лише на адміністративних важелях партія, як політичний організм не може існувати", - цитує експерта Gazeta.ua.

"Коли немає якихось програмно-ідеологічних засад, то рано чи пізно різні групи інтересів даної політичної сили починають розходитися, особливо в разі невдач влади або електоральних невдач", - пояснив він.

За словами Якименка, такий проект може мати певні позитиви в короткотерміновій перспективі.

"Однак це (адмінресурс) не є міцною засадою для створення та функціонування партії", - додав політолог.

"Зв'язок партії із владою, коли партія є влада, ставить в залежність політичну перспективу цієї політичної сили від результатів дій влади. Не може Партія регіонів дистанціюватися від непопулярного президента чи непопулярного уряду....І якщо в нас залишаться демократичні вибори, то ймовірний варіант, що партія піде разом із відходом від влади", - резюмував він.

Як відомо, на цьому тижні прем'єр Микола Азаров та лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко оголосили про початок об'єднавчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування