Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Нацраді кажуть, що "цифру" поділили чесно, але ще не остаточно

П'ятниця, 26 серпня 2011, 12:55

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов заперечує, що конкурс із розподілу ліцензій на цифрове мовлення був непрозорим.

Про це йдеться в його листі до генсекретаря міжнародної організації "Репортери без кордонів" Жана-Франсуа Жульяра у відповідь на заяву "Репортерів без кордонів" про непрозорість проведення конкурсу на місця в цифрових мультиплексах.

"Національна рада не може погодитися із Вашим твердженням, висловленим у відкритому листі, щодо непрозорості проведення конкурсу. На нашу думку, конкурс проходив відкрито, за участі усіх зацікавлених сторін. Національна рада максимально сприяла конкурсантам…", - йдеться в листі, який наводить "Телекритика".

Манжосов повідомляє, що всього "було розглянуто 1040 заяв, поданих на отримання ліцензії на мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5, та 59 заяв, поданих на отримання ліцензії на каналі мовлення в багатоканальних мережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5".

"Головними критеріями під час визначення переможців цифрового конкурсу було забезпечення повноцінного 24-годинного мовлення, фінансова та економічна спроможність телекомпаній, наявність власного продукту та оригінальність концепції", - пояснює Манжосов.

За його словами, Нацрада розуміє, що місцеві мовники мають різні фінансові можливості і не завжди можуть забезпечити цілодобове мовлення, тож "готова розглядати питання щодо зміни конкурсних умов для повторного конкурсу на МХ-5".

"Йдеться про можливість здійснення спільного мовлення декількома телекомпаніями чи співпрацю регіонального та місцевого мовників", - уточнив голова Нацради.

Він наголосив, що "серед пріоритетів Національної ради є недопущення монополізації медіапростору та підтримка нових компаній".

"Конкурс на цифрове мовлення, результати якого були оголошені 16-18 серпня цього року, є лише черговим кроком впровадження цифрового мовлення в Україні", - зазначив Манжосов.

"Найближчим часом Національною радою буде оголошено новий повторний конкурс на місця в МХ-5 (регіональному мультиплексі), в якому можуть взяти участь телекомпанії, що нині не стали переможцями", - запевнив він.

Крім того, за словами Манжосова, до 2015 року буде розглянута можливість створення регіональних локальних мультиплексів.

Як відомо, 18 серпня були оприлюднені результати конкурсу з розподілу ліцензій на цифрове мовлення, і їх отримали канали, що належать бізнесменам Валерію Хорошковському, Віктору Пінчуку, Рінату Ахметову та Борису Колеснікову.

"Репортери без кордонів" закликали Нацраду з питань телебачення і радіомовлення переглянути результати конкурсу з розподілу ліцензій на цифрове мовлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування