Януковичу і Азарову обіцяють "бензинові" протести

Середа, 31 серпня 2011, 17:01

Автомобілісти та перевізники погрожують розпочати акції протесту в разі підвищення акцизних ставок та мита на бензин і дизпаливо.

Про це йдеться у зверненні громадянської ініціативи "Автофронт" до президента, прем’єр-міністра і голови Верховної Ради.

На думку авторів листа, підвищення акцизів на паливо спровокує черговий стрибок цін не тільки на бензин і дизпаливо, а "вкотре негативно позначиться на споживчих можливостях кожного українця, оскільки вартість нафтопродуктів впливає на ціноутворення більшості товарів і послуг".

"Якщо ви не припините спекулювати на акцизах і мита на паливо - ми повною мірою скористаємося своїм конституційним правом на організацію та проведення акцій громадянської непокори", - йдеться у зверненні, повідомляє прес-служба громадянського руху "Спільна Справа".

Нагадаємо, 1 вересня в Україні поновлюються дія підвищених ставок акцизного збору на нафтопродукти. Також експерти вважають ймовірним введенням мит на імпортне паливо.

Водночас, міністр енергетики Юрій Бойко виключає підвищення роздрібних цін на нафтопродукти з 1 вересня, коли перестануть діяти знижені акцизи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування