Лавринович розповів Мартенсу, що до Європи один крок

Середа, 14 вересня 2011, 18:50

Під час укладання Угоди про асоціацію з Євросоюзом буде оцінюватися виконання Україною зобов‘язань, зокрема, що знаходяться в правовій площині.

Про це повідомив президент Європейської Народної партії Вілфред Мартенс під час зустрічі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, повідомляє прес-служба Мінюсту.

"Ми маємо переконати наших громадян, що цілі, які ми ставимо перед нашими країнами, є цілями і вашої країни", - зазначив Мартенс.

Під час зустрічі сторонами були обговорені питання щодо ходу реалізації в Україні судової реформи, реформування виборчого законодавства, конституційного процесу в Україні, у тому числі в контексті розподілу владних повноважень між гілками влади, тощо.

Лавринович поінформував Мартенса, що зараз Україною залишається невиконаним лише одне зобов‘язання, яке було взяте державою при вступі до Ради Європи - реформування кримінальної юстиції.

Лавринович також уточнив, що є необхідність внесення змін до Конституції. Він уточнив, що йдеться лише про вдосконалення, а не радикальні зміни основного закону.

Крім того, за словами міністра юстиції, необхідні також зміни до Конституції, які створять внутрішньодержавні правові механізми для перспективи вступу України до Європейського Союзу.

Такі зміни, на думку міністра, можуть бути внесеними на фінальній стадії євроінтеграції країни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...