Яценюк: як Чехія може ратифікувати угоду з Україною?

Субота, 17 вересня 2011, 14:31

Україна підпише угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС, проте їх ратифікація залежатиме від припинення політичних репресій.

Таку думку висловив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в інтерв’ю "Радіо Ера" в кулуарах 8-ї щорічної зустрічі в рамках Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба партії.

"Я переконаний в тому, що угода про асоціацію і зону вільної торгівлі буде підписана. І опозиція єдина в тому, що ця угода потрібна країні. Але національні парламенти повинні ратифікувати цю угоду", - пояснив він.

"Абсолютно зрозуміло: якщо влада не зупинить політичні переслідування, не вирішить питання реальної судової реформи, то переважна більшість європейських парламентів не ратифікує цю угоду", - вважає Яценюк.

"Наприклад, як Чехія може ратифікувати угоду, якщо вона дала політичний притулок колишньому міністру уряду Тимошенко (екс-міністру економіки Богдану Данилишину)?", - запитав він.

На думку політика, ратифікація буде залежати в тому числі від того, чи закриються кримінальні справи щодо колишніх чиновників і як це буде зроблено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування