Азаров: Завжди можна спокійно жити за чужі гроші

Вівторок, 20 вересня 2011, 16:35

Прем`єр-міністр України Микола Азаров вважає залучення кредитів обов`язковою умовою розвитку економіки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час своєї лекції "Столипінські реформи і сучасні виклики для України" для студентів Київського національного економічного університету імені Гетьмана.

"Кредит – обов`язкова умова розвитку економіки. Можна жити без кредиту? Звісно, не можна. Завжди можна спокійно жити за чужі гроші. Поки розвиваємося. Це треба вміти і в молодості, і в старості, і в зрілі роки", - сказав Азаров, підкресливши при цьому, що до кредитів все одно потрібно ставитися обережно.

"Ніколи не можна переступати за той поріг, за яким життя в кредит пов`язане з втратою всього іншого, всього найголовнішого. Тобто завжди треба знати, що є певна межа, переступити яку не можна. Але для країни, що розвивається, жити в кредит - це цілком нормальне явище", - зазначив Азаров.

Крім того, він ще раз повторив, що досвід реформ Петра Столипіна залишається для України актуальним і сьогодні, зокрема в питаннях реформування сільського господарства.

Він зазначив, що аграрна реформа в Україні після прийняття закону про ринок землі має привести до модернізації сільського господарства. На думку Азарова, аграрний сектор економіки сьогодні є одним з найпривабливіших для інвестування та бізнесу.

У той же час, кажучи про залучення кредитів в економіку, він зазначив, що уряд прагне не брати довгострокових кредитів.

За словами прем`єр-міністра, уряд робить усе, щоб економіка розвивалася і повернення цих кредитів не було болісним для населення країни та економіки в цілому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування