Грищенко обіцяє скасування віз через кілька років

П'ятниця, 23 вересня 2011, 16:43

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що Україна може отримати безвізовий режим з європейськими країнами за 2-3 роки.

Про це він сказав в інтерв'ю Українській правді, відповідаючи на питання, чи можна прогнозувати, коли Україна може отримати безвізовий режим.

"Через два-три роки, якщо буде збережено наявну динаміку діалогу і не будуть суттєво змінюватися вимоги, що висуваються для безвізового режиму", - сказав він.

"Але не треба забувати, що є й політично-емоційна складова. В низці європейських країн партнерами в коаліційних урядах є партії, які взагалі заперечують проти будь-якого послаблення візового режиму в цілому. І це робиться не стільки раціонально, скільки через фобії виборців щодо напливу іммігрантів", - вважає Грищенко.

Відповідаючи на прохання прокоментувати інформацію в ЗМІ про поставлений йому дедлайн для підписання договору про асоціацію до кінця року, Грищенко не дав конкретної відповіді.

"Президент з моменту вступу на посаду визначив реалізацію євроінтеграційного курсу в якості пріоритетного напрямку своєї політики".

"Він дуже багато для цього робить особисто і вимогливо ставиться до своїх підлеглих. І мені, як людині, яка щиро вірить в європейське майбутнє нашої країни, працювати над реалізацією відповідних завдань президента і цікаво, і комфортно", - сказав Грищенко.

Інтерв’ю Грищенка "Українській правді" вийде найбличжим часом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування