Литвин про Кабмін: далі це терпіти не можна

П'ятниця, 23 вересня 2011, 20:49

Верховна Рада і Кабінет міністрів повинні законодавчо відпрацювати механізми своєї взаємодії.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі телеканалу "Рада", коментуючи заяву прем'єра Миколи Азарова, що він не бачить причин для докорів в бік Кабміну.

"Урядові законопроекти має доповідати член уряду. Я думаю, що в цю п’ятницю була та межа, яку переступати не можна", - зазначив він.

"І коли прем’єр-міністр демонструє своє здивування, я думаю, що треба виконувати закон "Про Кабінет міністрів України" і "Про регламент Верховної Ради", і показувати приклад, що ці закони виконуються", - вважає спікер.

"Якщо ж вони не подобаються, треба пропонувати зміни до відповідних законів. Далі отакі взаємовідносини терпіти не можна", - заявив Литвин.

"Далі не можна терпіти те, що я пишу листи, де показую, що складається негативна брутальна практика щодо взаємин. У відповідь звучить таке: "Так ми ж працюємо?". Так і ми ж не гуляємо. Давайте працювати разом і виконувати закони", - обурився він.

За словами Литвина, тільки в разі нормальної роботи "не буде законів-метеликів".

"Не секрет є те, що більшість законопроектів, які отримують зауваження від президента, тобто повертаються до Верховної Ради з вето, це урядові законопроекти", - уточнив він.

Як відомо, Литвин відмовився проводити у п’ятницю годину запитань до уряду через відсутність значної частини міністрів у сесійній залі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News