Європа умов щодо Тимошенко не ставить - міністр

Субота, 24 вересня 2011, 01:33

Європейський Союз не виставляв прямої умови звільнення екс-премєра Юлії Тимошенко і закриття справи проти неї.

Про це повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу "Інтер", відповідаючи на питання, чи виставляє ЄС такі вимоги в якості запоруки підписання угоди про асоціації.

"Такої прямої передумови ніхто не виставляв. Принаймні, з точки зору наших контактів з офіційними чільниками Єврокомісії", - заявив він.

"Дійсно існує бажання, щоб у нас була повна злагода, щоб було тихо, дуже м'яко, щоб нічого не виникало такого, що може створювати якісь збудження, в тому числі і в парламентських і неурядових колах, за межами нашої країни, в першу чергу в Європейському Союзі", - розповів міністр.

"Існує основне правило демократії, основне правило будь-якого суспільства, що в разі виникнення серйозних питань до будь-якої особистості, з точки зору правоохоронних органів, які базуються на фактах, єдиний шлях з'ясувати всі ці моменти - тільки через суд", - зазначив Грищенко.

"Це розуміють наші партнери", - уточнив дипломат, при цьому додавши, що "у них є враження, що не все відповідає тим стандартам, до яких вони звикли у свої власних країнах".

Грищенко підкреслив, що рух в напрямку ЄС "не є подарунком для України, це в інтересах і європейського союзу".

"Те, що Україна є потенційним, і зараз уже достатньо важливим, ринком для Європи - це розуміють наші партнери…", - додав він.

Грищенко уточнив, що тема арешту і суду над Тимошенко "важлива і доводиться займатися нею постійно, але це все ж таки - предмет нашого внутрішнього життя".

"Ставлення до того, чи треба відповідати за те, що ти скоїв або зробив… Ми маємо самі дати відповідь на це питання", - зазначає міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування